Norveška traži 90 000 radnika iz Bosne i Hercegovine | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 1225 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

6yka
Norveška traži 90 000 radnika iz Bosne i Hercegovine
6yka
" Vijest o ovome je poput bombe odjeknula u našim medijima. Ova izuzetno poželjna i atraktivna skandinavska zemlja traži 90 000 novih radnika, prvenstveno iz Bosne i Hercegovine. "
Dešavanja
Kolumne
*** Objavljeno prije 1 decade 2 mjeseca

Odlučili su se za našu zemlju jer smo poznati po odmjerenom i distanciranom odnosu prema poslu, a naši ljudi zbog apatije nametnute od strane medija vrlo rado napuštaju svoju zemlju.

Prosječna plata je 7 000 eura, uz što dolaze i mnoge druge beneficije poput novog auta, stana i besplatne fasade za kuću u domovini. Boja je po vašem izboru. Po dolasku na aerodorom premijer Norveške vas dočekuje sa vijencem cvijeća i ljubeći vam ruku izražava dobrodošlicu.

Norveška je inače zemlja sa najvećim životnim standardom na svijetu. Radi se maksimalno 22 sata sedmično uz obaveznih 55 dana godišnjeg odmora. Prosječan životni vijek u ovoj mirnoj i idiličnoj zemlji je 109 godina, a hrana je najjeftinija u Europi. Sikiracija i opterećavanje poslom su zakonom zabranjeni.

Pričali smo sa direktorom Agencije za omladinsko maštanje o EU Granoslavom Bježićem koji kaže da se najviše traže degustatori suhomesnatih proizvoda, komentatori na društvenim mrežama, teoretičari, analitičari i roštilj majstori. Ova zanimanja su u Norveškoj deficitarna, dok kod nas postoji hiperprodukcija ovih kadrova.

Ovo je izuzetna prilika za sve besposlene i nezaposlene mlade nadarene stručnjake iz naše zemlje. Većina njih su razočarani situacijom u svojoj domovini i maštaju za lahkom zaradom i lagodnim životom. Odlaskom u ovu bajkovitu zemlju takva stremljenja napokon mogu i ostvariti, jer Norvežani s nestrpljenjem očekuju njihov dolazak.

Više informacija o ovom projektu možete pronaći na oficijelnoj stranici državne Agencije za omladinsko maštanje i dokolicu www.aomeu.gov.ba

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje