Promotivna zabava u tuzlanskom klubu Palma 14. marta | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 1258 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Fobia records
Promotivna zabava u tuzlanskom klubu Palma 14. marta
Fobia records
"Prilika za domaće producente da svoje radove plasiraju na svjetsko tržište"
Dešavanja
Najave
*** Objavljeno prije 9 godinu 2 mjeseca

Organizacija ”Fobia”, kojoj Bosna i Hercegovina, ali i mnogi gradovi regiona, duguju zahvalnost za realizaciju zabava koje su ugostile neka od imena iz vrha svjetske top liste izvođača i producenata elektronske muzike, 14. marta u tuzlanskom klubu Palma promovirat će digitalni label pod istoimenim nazivom.

 

Ova veče ujedno će poslužiti za obilježavanje deceniju i pol rada na promociji elektronske muzike u BiH i regionu, od kada je 2000. godine održana prva zabava u organizaciji Fobia tima, na kojoj je gostovao legendarni Chris Liebing.

 

Na listi izvođača koji će nastupiti povodom ovog jedinstvenog događaja, u gradu soli, naći će se imena od prve do treće generacije producenata i dj-a iz mnogih gradova BiH.

 


 

Domaćin večeri i osnivač Fobie je Mirza Akšamić, mnogo poznatiji u svijetu elektronske muzike  kao Black Acid.


Riječ je o osobi koja je svojim zalaganjem, uticajem i snagom volje kroz projekat ”Fobia” generalno unaprijedila muzičku scenu Tuzle i BiH, koordinirajući nastupe velikog broja izvođača iz samog vrha svjetske top liste elektronske muzike, kako bi naša domovina postala prepoznata i u svijetu. (neka od imena koja su početkom 2000ih godina zaslugom Fobie nastupali u BiH i regionu su: Dave Clark, Marco Carola, Chris Liebing, Umek, Henrik B, Deetron, Terry Francis, Ben Long, Gaetano Parisio, Ade Fenton, Tom Novy, Sharam, Rush, Valentino Kanzyani…)

 

Danas Fobia u skladu sa prilikama i potrebama mnogo više radi na afirmaciji mladih izvođača iz BiH, te podrškom plasmana radova domaćih autora na svjetsko muzičko tržište.

 

Povodom promotivnih aktivnosti za Fobia records organizovana je zabava na kojoj će nastupiti mnogo izvođača sa domaće scene.

 


Black Acid:


Žao nam je što nismo mogli pozvati sve prijatelje i DJ-e jer je vrijeme za nastup ograničeno. Dali smo priliku mladim producentima, prije svega onima koji su pripremili prva izdanja za label Fobia, ali i par njih koji su tokom godina uvijek sa nama na zabavama. Prva izdanja će biti dostupna na internetu već 15. marta, samo dan nakon promotivne zabave. Projekat je već podržan od strane nekoliko veoma uticajnih osoba iz svijeta produkcije elektronske muzike kao što su: Dr. Motte-jedan od pokretača legendarnog Love Parade festivala, zatim Jean Marie Kone, Graham Gold, Butch, Chris Bau, Andy Slate, Lello Amrossini)

 

One koje nismo uspjeli ugostiti kao izvođače pozivamo na druženje, uz obećanje da će narednih godina sigurno biti za mix pultom tokom obilježavanja neke od budućih godišnjica.

U budućnosti pripremamo mnogo aktivnosti, zajedno sa još jednom tuzlanskom organizacijom Different Style, na promociji domaće scene i afirmaciji mladih izvođača. Svi oni nas mogu kontaktirati ukoliko smatraju da im možmo pomoći ili žele sarađivati sa nama. Dobrodošli su.

 

http://www.fobia-records.com/ i differentstyle@rtv7.ba,

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje