FOTO: Počelo suđenje Amiru Lisičiću | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 861 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Vijesti
FOTO: Počelo suđenje Amiru Lisičiću
Vijesti
Banovići - TK
Crna Hronika
*** Objavljeno prije 8 godinu 6 mjeseca

U Kantonalnom sudu Tuzla jučer je počelo suđenje Amiru Lisičiću zvanom Švabo, kojeg optužnica Tužilaštva Tuzlanskog kantona tereti za teško ranjavanje Amira Hodžića, koje se dogodilo 22. juna na platou kod tuzlanske zgrade „Titanik“.

 

U vatrenom obračunu te noći poginuo je Emir Džinić, blizak prijatelj Merseda Hadžića zvanog Mirso Švicarac, a za Džinićevo ubistvo osumnjičen je Damir Mehić zvani Bibi, koji je od tada u bjekstvu i za kojim je raspisana međunarodna potjernica.

 

Među jučerašnjim svjedocima jučer se pojavio Amir Hodžić, koji je te noći teško ranjen u predjelu glave.

 

-To veče vidio sam Lisičića koji je držao pištolj u ruci. Prepoznao sam ga i kada je krenula pucnjava vidio sam da nišani na mene-kazao je Hodžić, koji je priznao da su on, Mirso Švicarac, te ubijeni Emir Džinić, također imali pištolje.

 

 

 

 

U ovom obračunu učestvovale su dvije zaraćene tuzlanske grupe, čije su neformalne vođe Damir Mehić Bibi, te Mersed Hadežić. Osim ubijenog Džinića i ranjenog Amira Hodžića, teško je ranjen i Nail Hodžić, Amirov brat. Obojica su u bližim rodbinskim vezama sa Mersedom Hadžićem, sa kojim su te noći bili u društvu.

 

Teško ranjavanje doživio je i Denis Rahmanović, pristalica Mehićeve grupe, koji je 22. juna radio na obezbjeđenju novootvorenog kafe bara „Sagitarius“, u čijoj se neposrednoj blizini i dogodio obračun. Na prvom ročištu svoj iskaz dao je i Zijad Sokolović, pripadnik MUP-a TK koji je sporne večeri patrolirao dijelom grada gdje se sve i dešavalo.

 

-Zajedno sa kolegom Nerminom Kalamujićem patrolirali smo tim dijelom grada. Dobili smo informaciju da se u blizini Merkatora dogodila pucnjava, ali kada smo došli, tamo ništa nije bilo. Par minuta kasnije vdjeli smo da iz pravca zgrade „Titanik“ trče tri muškarca i nose jednog. Ubacuju ga u crni audi i brzo odlaze. Jedan od njih bio je Damir Mehić Bibi. Odma za njima krenuo je krupniji muškarac, koji je sjeo u mercedesa njemačkih tablica, te također se odvezao za njima-kazao je Sokolović.

 

Za svjedoka je jučer bio pozvan i Mersed Hadžić, ali se nije pojavio na prvom ročištu. Svoje iskaze dali su još i Melisa Kuduzović, direktorica d. o. o. „Sagitarius“, te njen otac Izudin, koji je te noći bio na otvaranju kafića.

 

 

 

Sukob počeo na vratima kafića?

 

Mersed Hadžić sjedio je u društvu Emira Džinića u bašti kafića, što je jučer na sudu potvrdio Izudin Kuduzović. Kafić je obezbjeđivala zaštitarska agencija „Flek“, a prema iskazu direktorce kafića, Melise Kuduzović, do manjeg nesporazuma došlo je kada obezbjeđenje nije dalo Hadžiću da uđe u objekat.

 

-Tada sam prišla vratima i kazala da svi gosti smiju ući u kafe bar. Obezbjeđenje ih je pustilo, otišli su do toaleta i vrlo brzo izašli napolje. Nisam znala o kome je riječ tada. Kasnije sam, jer je često navraćao na kafu, saznala da se radi o Mersedu Hadžiću. Pucnjava se dogodila nekih 55 minuta od njihovog napuštanja lokala-kazala je Melisa.

 

A.Muslimović/banovici.net

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje