Sutra prijevremeni izbori za načelnika Banovića | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 863 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Izbori 2014
Sutra prijevremeni izbori za načelnika Banovića
Izbori 2014
Banovići - TK
Politika
*** Objavljeno prije 8 godinu 6 mjeseca

Centralna izborna komisija BiH je na sjednici 13. februara donijela odluku o osnivanju Glavnog centra za brojanje na prijevremenim izborima za načelnika općine Banovići, koji će biti održani sutra, 16. februara.

 

 

Osim rukovodstva Glavnog centra za brojanje imenovani su i glavni kontrolor za obradu, unos i potvrdu izbornih rezultata i glavni kontrolor za transport, rukovanje i skladištenje glasačkih listića i drugog izbornog materijala, saopštio je CIK BiH.

Kandidati za načelnika na prijevremenim izborima u Banovićima su Midhat Husić (SDA) i Sead Ribić (SDP BiH)

Prijevremeni izbori za načelnika raspisani su nakon referenduma na kojem je većina građana odlučila glasala za opoziv Bege Birparića.

Predsjedništvo OO SDPBiH Banovići poziva članstvo na bojkot izbora

Predsjedništvo OO SDPBiH Banovići, na sjednici održanoj 14.02.2014.godine razmatralo je opštu bezbjedonosnu, socio-ekonomsku i političku situaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine,Tuzlanskom kantonu i Općini Banovići, te usvojilo Zaključak da se svim članovima i simpatizerima SDP-a BIH Banovići uputi javni poziv da dana 16.02.2014.godine (nedjelja) ne izlaze na Prijevremene izbore za načelnika Općine Banovići jer nisu stvoreni uslovi za bezbjedno i ravnopravno provođenje kampanje političkih subjekata, a s tim u vezi nisu stvoreni ni uslovi za fer, slobodne i demokratske izbore na području Općine Banovići.

 

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje