Zahvaljujem braći u BiH, Kosovu, Makedoniji i cijeloj Evropi | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 842 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Recep Tayyip Erdogan
Zahvaljujem braći u BiH, Kosovu, Makedoniji i cijeloj Evropi
 Recep Tayyip Erdogan
" Premijer Turske i predsjednik vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti) Recep Tayyip Erdogan, pozdravio je sinoć nakon što je ta stranka ostvarila pobjedu na lokalnim izborima u toj zemlji, sve one koji podržavaju tu stranku i napredak Turske, ma gdje u svijetu se oni nalazili, javlja Anadolija"
BiH & Svijet
Svijet
*** Objavljeno prije 8 godinu 4 mjeseca

Premijer Turske i predsjednik vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti) Recep Tayyip Erdogan, pozdravio je sinoć nakon što je ta stranka ostvarila pobjedu na lokalnim izborima u toj zemlji, sve one koji podržavaju tu stranku i napredak Turske, "ma gdje u svijetu se oni nalazili", javlja Anadolija.

"Sve vas pozdravljam večeras sa ovog mjesta", rekao je Erdogan u svom već tradicionalnom "balkonskom govoru" nakon izbora u Ankari, dok su okupljeni uzvilkivali "Turska se ponosi tobom".

Erdogan je podsjetio da se sinoć putem video linka obratio i okupljenim građanima u Skoplju zahvaljujući im jer "oni dijele ovu radost sa nama u ovoj hladnoj noći".

On je zahvalio svima koji su na bilo koji način pa i molitvom pomogli pobjedu na današnjim izborima, kako je rekao onima u Egiptu i Palestini.

"Zahvaljujem braći u Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Kosovu i cijeloj Evropi", rekao je Erdogan ponavljajući da zahvaljuje braći "koja nas podržavaju i slave sa nama, posebno onima u Siriji koji pored svih svojih problema mole za naš uspjeh ovdje".

"Naravno da najveća zasluga pripada građanima koji su nas izabrali. Vi ste pomogli Tursku u njenoj brobi za slobodu, hvala vam", rekao je.

Podsjećajući na ranije objavljene snimke sastanka Vijeća nacionalne sigurnosti Turske, Erdogan je takve radnje ocjenio nemoralnim te najavio procesuiranje odgovornih.

Osvrćući se na nedavne neosnovane optužbe na njegovu, a samim tim i adresu vlade te svih birača koji su je podržali Erdogan je rekao da neće "sigurno prepustiti zemlju u ruke onima koji rade protiv interesa sopstvenog naroda".

"Danas su građani jasno rekli da ne žele da ih vode oni koji to neće raditi na pravi način. Danas je poražena nemoralna politika. Politika montaže, raznorasnih snimaka i sličnih stvari danas je poražena. Pobijedila je demokratija i volja građana", rekao je Erdogan.

On je poručio da su oni koji su napali tursku i nadali se njenom slomu „danas poraženi ali i uvjereni da je narod nepokolebljiv na putu razvoja, trajnog mira i blagostanja“.

"Narod je danas uništio sve spletke, sva nemoralna nastojanja rušenja svega izgrađenog", rekao je.

"Sa Turcima, Kurdima, Bošnjacima, Gruzijcima smo jedno. Ne volim ja Turke samo zato što su Turci, niti Bošnjake samo zato što su Bošnjaci, nego zato što ih je sviju stvorio isti Stvoritelj", rekao je turski premijer.

Erdogan je naglasio da je Turska ušla u jedan novi period i da je više nije lako uzdrmati.

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje