MreSVUBiH donirao paketiće u vrijednosti većoj od 90.000 KM | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 1221 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Vijesti
MreSVUBiH donirao paketiće u vrijednosti većoj od 90.000 KM
Vijesti
"BiH ima sigurnu sadašnjost kao uvertiru u prosperitetnu budućnost!"
BiH & Svijet
BiH & REGIJA
*** Objavljeno prije 8 godinu 5 mjeseca

U državi u kojoj niko nizašta nije nadležan imamo srednjoškolce koji svojim akcijama i aktivnostima pokazuju da su itekako nadležni za empatiju, lijepe i humane, ali i stvari kojima se kao društvo, sve manje bavimo.

 

 

Zahvaljujući srednjoškolskoj populaciji Mreža savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine se i na početku 2016. godine može pohvaliti još jednim uspješno realiziranim projektom – „Jedan slatkiš - jedno dijete“. Cilj je bio i u ovim novogodišnjim praznicima izmamiti dječije osmijehe na lica. Na lica, koja zbog situacije u kojoj se nalaze, se i ne smiju najčešće.

 

 

Srednjoškolci iz ukupno 209 bosanskohercegovačkih srednjih škola, okupljeni u misiji da prikupe što više slatkiša koji će potom biti raspoređeni u paketiće, su uspjeli pokazati državi u kojoj žive i uče da je itekako lako biti čovjek. Ukupno 8.297 oformljenih paketića procijenjene vrijednosti od oko 11,00 KM distribuirani su širom Bosne i Hercegovine.

 

 

„Postavili smo sebi i ove godine visoke ciljeve, a dostigli smo ih uz podršku srednjoškolaca. Bosanskohercegovačkih srednjoškolaca koji su pokazali da se na njih uvijek i iznova može računati! Mi smo se, kao što to uvijek i radimo, i ovoga puta oslonuli na njih i nismo se pokajali“ – istakla je Lejla Šarić, predsjednica Mreže savjeta/vijeća učenika Federacije BiH.

 

U mjesec dana trajanja projektnih aktivnosti prikupljanja, pakiranja i distribuiranja paketića, prikupljeni su slatkiši u približnoj vrijednosti većoj od 90.000 KM što su i više nego cifre vrijedne hvale. Paketići su stigli i do najudaljenijih naselja u svakom dijelu države, gdje su srednjoškolci otišli i usrećili djecu i mlade iz najugroženijih kategorija društva.

 

 

„Od finansijski nestabilnih porodica, preko udruženja koja se brinu o ovoj kategoriji društva, pa sve do javnih ustanova koje skrbe nad djecom bez roditeljskog staranja. Potrudili smo se ove godine obuhvatiti što više djece i mladih jer nam je bilo bitno da se u svakom uglu države osjeti dio novogodišnje čarolije“ – dodala je Marjana Gojković, predsjednica Mreže savjeta učenika Republike Srpske.

 

 

Ono što je sigurno, jeste činjenica da je mreSVUBiH još jednom pokazao da mladi ujedinjeni u istom cilju mogu učiniti Bosnu i Hercegovinu boljim mjestom za život!

 

 

Da podsjetimo: MreSVUBiH je ujedinjeno tijelo svih savjeta/vijeća učenika u Bosni i Hercegovini koje se zalaže za postojanje i efikasno funkcionisanje savjeta/vijeća učenika u svih srednjim školama na nivou države. Ovo tijelo čine članovi rukovodstava regionalnih/kantonalnih mreža koje zajedno predstavljaju grozd aktivizma Bosne i Hercegovine. Mrežu savjeta/vijeća učenika vode isključivo srednjoškolci koji biraju svoje predstavnike, kreiraju planove rada, realizuju aktivnosti mreže, povezuju savjete/vijeća učenika i zastupaju interese srednjoškolaca.

 

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje