SDA BiH predizbornu kampanju počela iz Banovića | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 863 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

OO SDA Banovići
SDA BiH predizbornu kampanju počela iz Banovića
OO SDA Banovići
Banovići - TK
Politika
*** Objavljeno prije 7 godinu 11 mjeseca

Početak preizborne kampanje za opće izbore 2014. u Bosni i Hercegovini SDA je označila velikim skupom u Banovićima gdje su se pred više od 20 hiljada građana predstavili nosioci listi, kandidati za Skupštinu Tuzlanskog kantona, Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH i kandidat za Bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

 

Obrativši se simpatizerima, članovima stranke i okupljenima, Izetbegović je naglasio da je interes Stranke jaka i stabilna država Bosna i Hercegovina. Podsjetio je na činjenicu da SDA ima kadrove koji mogu da ispune planove zacrtane u zajedničkim institucijama, a to su prije svega razvoj industrije, poboljšanje kvaliteta školstva, zdravstvenog sektora i svih drugih oblasti života. Obećao je da će se Stranka i njeni kandidati na svim nivoima vlasti truditi da se poboljša standard radnika, a pred brojnim rudarima u Banovićima odao je počast njihovim kolegama stradalim u zeničkoj jami Raspotočje. Također je obećao zalaganje za investicije u rudnike širom zemlje i podršku izgradnji termoblokova, naročito termoelektrane u Banovićima za koju je kazao da će biti najmodernija elektrana u BiH.

 

 

 

 

Mirsad Kukić poručio: Ne glasajte za one koji privatiziraju partijeOptimističan govor pred građanima Banovića, stranačkim kolegama i gostima održao je osnivač SDA Banovića, kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine FBiH – izborna jednica 4, predsjednik Općinskog odbora SDA Banovići Mirsad Kukić. Podsjetio je na period organizovanja odbrane Bosne i Hercegovine, na vrijeme u kojemu je politiku Stranke vodio Alija Izetbegović, na potpisivanje Dejtonskog sporazuma i anekse koji još nisu ispunjeni. Pozvao je glasače da na izborima ne daju povjerenje kandidatima koji pripadaju, kako je kazao, privatnim političkim partijama, čije partije nose lična imena osnivača, a niti za kandidate koji imaju praksu zloupotrebljavati medije.

 

-       SDA će stvarati pravnu, demokratsku, politički stabilnu i efikasnu državu na tri nivoa vlasti, što je moguće postići reformom postojećeg Ustava. SDA će omogućiti ekonomski oporavak, razvoj i zapošljavanje, privući strani kapital, aktivirati domaće resurse kako ne bi bila ovisna o stranim resursima, zaštiti domaću proizvodnju, izgrađivati infrastrukturne objekte, napraviti reforme u sudstvu, zdravstvu, školstvu i omogućiti bolju socijalnu zaštitu, poručio je Kukić.

 

Pozvao je sugrađane i glasače širom BiH da glasaju za Bakira Izetbegovića, jednog od 10 kandidata za člana Predsjedništva BiH, koji je prema Kukićevim riječima stvarao preduslove za provođenje izborne platforme SDA i zaustavio mnoge antidržavne projekte. Prikazan je i dokumentarni film o razvoju SDA na državnom nivou, njenom značaju i ulozi u odbrani Države od agresije sa porukama osnivača i prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića.

 

Aktuelnom predsjedavajućem predsjedništva i ponovnom kandidatu ove stranke na svečanosti je uručeno priznanje Počasni građanin Banovića, koje mu je u ime Općine predao načelnik Midhat Husić, dva dana nakon Dana općine Banovići gdje mu je simbolično dodjeljeno.Iz Banovića 5 kandidata za Skupštinu Tuzlanskog kantona


Osim Kukića na skupu u Banovićima predstavili su se Amir Fazlić, nosilac liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Muhamed Ibrahimović, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH – izborna jedinica 2, zatim Tarik Arapčić, nosilac liste za Predstavnički dom – izborna jedinica 3, te Senad Alić, nosilac liste za Skupštinu TK. Na glasanje je pozvao i Ramiz Salkić, kandidat za predsjednika, odnosno podpredsjednika Republike Srpske.

 

Za Skupštinu TK, od ukupno 38 kandidata na listi, njih 5 je iz Banovića. Na rednom broju 17 liste se nalazi Rasim Dostović, na broju 28 Azra Kahrimanović, na 32 Mirsad Bećić, 18 je Jasmina Lugavić i na broju 12 Mustafa Abdulahović.

 

Za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH SDA Banovići je kandidovala Safera Demirovića, doktora tehničkih nauka, a za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, izborna jedinica 4 Mirsada Kukića, doktora tehničkih nauka i Elzinu Pirić, diplomiranu kriminalisticu.


Svi kandidati predstavljeni na Centralnom predizbornom skupu u Banovićima poslali su zajedničku poruku glasačima da jedino sa jakom SDA može biti jaka i BiH.
NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje