Jure ga CIA i banke jer pljačka i dijeli sa siromašnima! | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 861 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Ovo je najrtaženiji Grk na svijetu.
Jure ga CIA i banke jer pljačka i dijeli sa siromašnima!
Ovo je najrtaženiji Grk na svijetu.
"Rođen je 1966. godine u selu na snjegom prekrivenoj planini u središtu Grčke, gdje je njegov otac čuvao koze, a on kao u idola gledao u starijeg brata Nikosa"
BiH & Svijet
Svijet
*** Objavljeno prije 7 godinu 10 mjeseca

GRČKA - Najtraženiji čovijek u Grčkoj, pljačkaš banaka i otmičar, Vasilis Paleokostas (48), ujedno je i jedna od najpopularnijih osoba jer postupa kao pravi Robin Hood, pljačka banke i pomaže siromašnima, kakav je i sam bio dok nije krenuo drugim putem.

 

Priču objavljuje BBC jer lokalni mediji Paleokostasa ne prikazuju u pravom svijetlu, a narod ga je opjevao, njegov lik često je na plakatima, naročito otkako je kriza protresla Grčku do temelja, a ljudi su uvjereni da su za krizu krive pohlepne banke i korupcija.Na Vasilisovu glavu je raspisana nagrada od čak 1,4 milijuna evra, za njim tragaju CIA specijalci u Grčkoj, poznati kao “nevidljivi”, ali zasad grčki Robin Hood, koga u narodu zovu “kraljem planina”, ostaje pravi nevidljivi.

 

Nikad niko iz njegovog okruženja nije otkucao njegovo boravište, što i nije neobično jer plijen iz pljačkaških pohoda velikodušno dijeli sa siromašnima, pomaže devojkama koje ne mogu da se udaju bez miraza, a sam živi skromno, kaže grčka legenda koja nalikuje na filmsku priču.

 

Rođen je 1966. godine u selu na snijegom prekrivenoj planini u središtu Grčke, gdje je njegov otac čuvao koze, a on kao u idola gledao u starijeg brata Nikosa. U školu su i po snijegu išli bosi, a kad bi snijeg bio previsok za mlađeg brata, stariji bi ga nosio.Kad je imao 13 godina, porodica se preselila u grad, stariji brat je otišao na more, a Vasilis je dvije godine radio na pokretnoj traci u fabrici sira. Grčka je ekonomija tada bujala, ali samo zato da bi bogatiji postali još bogatiji."Vasilis je patio, bio je praktično rob za nadnicu i zato se okrenuo protiv šefova", kaže njegov prijatelj.

 

Gledao je “Rokija”, Švarcenegera, Klinta Istvuda u “Begu iz Alkatraza” i otisnuo se u pljačke. S bratom je u sedam godina počinio nekoliko desetina razbojništava kradući videorekordere. Tad je sreo Kostasa Samarasa, “umetnika” i pljačke su prešle na viši nivo.

 

Policiji blokira na vrata dok pljačka zlataru, a kad probiju vrata, na putu ih čekaju rasuti ekseri. Ako uzme nečiji auto, vrati ga opranog i sa novcem na sedištu, ako mu neko da da jede, on to višestruko preplati.

 

Za njim je organizovana velika potjera, ispucali su za njim stotinu metaka pa je vlastima napisao pismo kako za njim pucaju, a on u desetinama pljački nikad na čovijeka nije ispalio metak.

 

Pismo je potpisao otiskom prsta u mastilu. Vlasti su mu nakon toga na teret stavile bombu kojom je ubijen pomoćnik ministra tvrdeći da je nađen njegov otisak. Narod se pak pita kako otisak na bombi koja je eksplodirala.

 

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje