Fatima Kuljančić: Ljubav prema umjetnosti mi daje snagu i volju da crtam | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 863 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Banovići
Fatima Kuljančić: Ljubav prema umjetnosti mi daje snagu i volju da crtam
Banovići
Banovići - TK
Kultura
*** Objavljeno prije 7 godinu 10 mjeseca

Da Banovići imaju talente to je poznata činjenica, ali je i činjenica da se ti talenti rijetko eksplatišu. Nastanak društvenih mreža omogućio je svima da pokažu ono što znaju široj publici. Jedan od takvih slučajeva je i Fatima Kuljančić iz Banovića.

 

Fatima je rođena 28.07.1993. u Ženevi, trenutno živi i studira u Italiji, a u slobodno vrijeme se bavi umjetnošću, tačnije crtanjem.

 

Trenutno je student druge godine Fakulteta za menadžment u Milanu, a crtanjem se bavi od malih nogu.

 

 

Na pitanje od kuda ta želja za crtanjem, ova dvadesetjednogodišnjakinja nam je odgovorila: "U užem krugu porodice skoro svi da se bave crtanjem, tako da je bilo neizbježno da i ja počnem crtati. Kao djevojčica mnogo sam vremena provodila sa dajdžom, koji je "strašan" umjetnik. Od njega sam dosta toga naučila. Zatim, moj brat, rođaci, svi se bave crtanjem, jednostavno, nije bila potrebna želja za crtanjem, ja sam rasla uz crtanje." 

 

 

Kojom tehnikom crtanja se najviše služiš i zbog čega?

"Najviše volim da crtam suhom olovkom, volim crno-bijelo. Probala sam mnogo toga, ali sam izgleda najspretnija sa olovkom."

 

 

Da li je crtanje samo hobi ili gajite neke veće ambicije u budućnosti?

"Prioritet broj jedan u mom životu jeste da završim fakultet, a potom upišem i dizajn. Moja zamisao jeste da spojim ta dva zanimanja i da u budućnosti organizujem događaje  koji bi činili ovu umjetnost posebnom. Crtanjem se bavim isključivo iz hobija, i samo tako moje crtanje će opstati. Iz ljubavi prema umjetnosti ja imam potrebu da crtam, ukoliko to dobije svoju novčanu težinu izgubim opuštenost prilikom crtanja."

 

 

Na kraju smo Fatimu upitali i za komentare onih koji su vidjeli crteže na njenom facebook profilu, na što je ona odgovorila: "Reakcije su veoma pozitivne. Dobijam pohvale od onih koji upute komentar. Negativni komentari nisu napisani, što ne znači da ih nema :)"

 

U nastavku možete pogledati još nekoliko crteža koje smo izdvojili za vas od ove mlade umjetnice. Uživajte.

 

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje