U toku pretresi i pregled dokumentacije "Bosnalijeka"! | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 844 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Potvrđeno iz SIPA-e
U toku pretresi i pregled dokumentacije "Bosnalijeka"!
 Potvrđeno iz SIPA-e
" Istraga po nalogu Tužilaštvo BiH oko kupovine dionica Bosnalijeka od strane HADEN-a je u toku, piše bh. novinska agencija Patria (NAP)"
BiH & Svijet
BiH & REGIJA
*** Objavljeno prije 7 godinu 9 mjeseca

Istraga po nalogu Tužilaštvo BiH oko kupovine dionica „Bosnalijeka“ od strane HADEN-a je u toku, piše bh. novinska agencija Patria (NAP).Ova vijest potvrđena nam je i u Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA)."Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) u konkretnom predmetu postupa po naredbi Tužilaštva BiH koja se odnosi na prikupljanje određene dokumentacije od više pravnih osoba na području Sarajeva. Realizacija naredbe je u toku. Za sve druge informacije molimo da se obratite Tužilaštvu BiH koje je jedino ovlašteno za ustupanje istih", kaže Kristina Jozić, policijski službenik SIPA-e.Podsjećamo, ranije smo objavili kako će na više od 20 lokacija biti izvršen pretres u vezi s ovim slučajem, a istražnim radnjama trebala bi se otkriti kriminalna mreža koja godinama po istom sistemu na berzi kupuje dionice preduzeća i kompanije, ali vrlo sumnjivim novcem.U kompletnu sumnjivu kupovinu dionica „Bosnalijeka“ od različitih fondova direktno je uključen Zijad Blekić, generalni vlasnik brokerske kuće "Eurohaus" te visoki dužnosnici SDP-a i SDA Damir Hadžić i Asim Sarajlić, koji su sve vrijeme prodaje dionica „Bosnalijeka“ bili na direktnoj vezi, pa je poznato da se u tom periodu uvijek govorilo da dio SDP-a (Hadžić) i SDA (Sarajlić) debelo drže kontrolu nad berzom.Inače, kako saznaje Patria u jednom sarajevskom restoranu prošle sedmice,što je indikativno, baš u vrijeme kada je SIPA izuzimala dokumentaciju u vezi sa „Bosnalijekom“ viđeni su zajedno visokopozicionirani kadrovi SDP-a i SDA Damir Hadžić, Asim Sarajlić, Safet Kešo, Nedim Uzunović, direktor „Bosnalijeka“ te državni tužilac Dubravko Čampara.O čemu su govorili za sada je nepoznato, ali vjerovatno je da su sada u panici zbog istrage koju je Tužilaštvo BiH pokrenulo – kaže naš izvor dobro upućen u višegodišnje malverzacije i kriminal koji se vežu za ovu nekada najjaču farmaceutsku kompaniju u regionu.Sumnju na kompletnu prodaju dionica „Bosnalijeka“ stavlja i činjenica da se niko nije pitao zašto je mjesecima ista cijena dionica kojim se itekako trguje na Sarajevskoj berzi.

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje