Građani BiH vraćeni sa slovenske granice jer nisu imali dovoljno novca | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 1239 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Neugodnosti uz vrijeđanje i ismijavanje
Građani BiH vraćeni sa slovenske granice jer nisu imali dovoljno novca
 Neugodnosti uz vrijeđanje i ismijavanje
" Na slovenskim granicama prema ostalim zemljama Evrope građani Bosne i Hercegovine nerijetko doživljavaju različite neugodnosti prilikom kontrola"
BiH & Svijet
BiH & REGIJA
*** Objavljeno prije 8 godinu 10 mjeseca

Na slovenskim granicama prema ostalim zemljama Evrope građani Bosne i Hercegovine nerijetko doživljavaju različite neugodnosti prilikom kontrola, piše novinska agencija Patria.


Tako je samo 8. novembra sa slovenske granice vraćeno više od 20 putnika, saznaje Patria. Naime, Sarajka H.T., koja je putovala u Dansku, ali joj Slovenci nisu dozvolili prolazak kroz Sloveniju.


"Bio je jako ružan osjećaj. Naime, tražili su da pokažemo novac. Ja sam kod sebe imala 300 eura plus kartice, ali kada sam rekla da kod rodbine ostajem 15 dana izveli su me iz  autobusa i nisu mi dali da nastavim putovanje. U pojašnjenju su naveli da bih trebala imati po 75 eura za svaki dan" – kaže ova Sarajka.


Ona dalje navodi da su granični policajci bili jako neljubazni i da su se putnici osjećali nelagodno.


" Kada sam ostala na granici, shvatila sam da su iz autobusa kojim sam ja putovala još četiri putnika „skinuta“, a sve ukupno računajući i ostale autobuse bilo nas je preko 20. Vratili su nas na hrvatsku granicu, gdje nisu bili iznenađeni, jer se takve stvari dešavaju svaki dan. Jedan granični policajac mi je rekao da se to konstantno dešava, uprkos činjenici da putnici imaju uredne putne isprave" – dodaje.


Inače, ona ponovo namjerava putovati, a sada je tražila i garantno pismo od rodbine.


"Takvo smo poniženje doživjeli, da sam razočarana u Sloveniju kao državu EU. Nije stvar što nismo mogli nastaviti putovanje, već što su nas i vrijeđali i ismijavali" – kazala je Sarajka, pojasnivši da je uzela ime i prezime graničara i da razmišlja da napiše tužbu.

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje