Volonteri u Željeznom Polju zasadili 2.000 sadnica, to će smiriti potencijalna klizišta | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 844 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Let"s Do It
Volonteri u Željeznom Polju zasadili 2.000 sadnica, to će smiriti potencijalna klizišta
 Let
" Više od 70 volontera zasadili su u Željeznom Polju 2.000 sadnica na mjestima koja su tokom maja ove godine pogođena klizištima, piše agencija Patria"
BiH & Svijet
BiH & REGIJA
*** Objavljeno prije 7 godinu 8 mjeseca

Više od 70 volontera zasadili su u Željeznom Polju 2.000 sadnica na mjestima koja su tokom maja ove godine pogođena klizištima, piše agencija Patria.

 

Akcija je organizovana u sklopu nacionalne akcije „Let"s Do It – milion sadnica za 1 dan“, a organizatori su bili Mjesna zajednica Željezno Polje i Udruženje građana „Ruke“ iz Sarajeva.

 

Volonteri su uspješno zasadili 2.000 sadnica smrče, bijelog bora i jasena.

 

Željezno Polje je tokom ove godine nekoliko puta bilo pogođeno razornim klizištima, od koji je najveće bilo tokom maja, kada su stotine porodica morale napustiti svoje domove, a neke od njih se nisu vratile ni danas.

 

Stručnjaci napominju kako će sadnja stabala na mjestima koja su zahvaćena klizištima ili kojima prijete klizišta, uveliko doprinijeti da se te zemljišne parcele stabiliziraju, prenosi NAP.

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje