Limenka Coca-Cole sa motivom 14. ZOI prodaje se za 250 dolara | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 862 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

ZOI 84
Limenka Coca-Cole sa motivom 14. ZOI prodaje se za 250 dolara
ZOI 84
" Limenka Coca-Cole koja je specijalno napravljena za 14. Zimske olimpijske igre u Sarajevu 1984. godine prodaje se za 250 američkih dolara na ebay-u, piše bh. novinska agencija Patria"
BiH & Svijet
BiH & REGIJA
*** Objavljeno prije 7 godinu 8 mjeseca

Limenka Coca-Cole koja je specijalno napravljena za 14. Zimske olimpijske igre u Sarajevu 1984. godine prodaje se za 250 američkih dolara na ebay-u, piše bh. novinska agencija Patria.

 

Inače, u ponudi su i drugi predmeti koji se vežu za ZOI, Sarajevo i BiH. Pa tako se mogu kupiti zastavice, bedževi, značke, knjige, vodiči za turiste, privjesci, medalje po različitim cijenama. Od 0,99 dolara pa do više od 350 dolara.

 

Brojni suveniri koji su ostali iza ovih, do tada najbolje organiziranih, igara ikad i danas imaju veliku vrijednost.

 

Direktor Olimpijskog muzeja Edin Numankadić kazao je za bh. novinsku agenciju Patria da muzej nema sredstva da otkupljuje ove predmete i suvenire, a da je 95% onoga što je bilo uništeno tokom agresije na BiH nadoknađeno.

 

"Po pijacama sam našao dosta toga i ono što je važno je obnovljeno. Prošla je 31 godina, a kolekcionari na sajmovima suvenira razmjenjuju predmete", kazao je Numankadić.

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje