Mladi CK naše opštine obilježili Međunarodni dan volontera | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 862 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Vi ste naš ponos, snaga i budućnost
Mladi CK naše opštine obilježili Međunarodni dan volontera
Vi ste naš ponos, snaga i budućnost
  Banovići - TK
  Crveni križ
  *** Objavljeno prije 7 godinu 8 mjeseca

  Međunarodni dan volontera proglasila je opšta skupština Ujedinjenih naroda 17.12. 1985. godine. Od tada pa do danas se svakog 5. Decembra obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak, odnosno Međunarodni dan volontera. 

   

  Naš grad se može pohvaliti izuzetno organizovanim i obučenim mladim ljudima koji djeluju u okviru Crvenog križa općine Banovići. 

   

   

  Podsjetimo da već dugi niz godina mladi Crvenog križa općine Banovići svojim volonterskim angažmanom obavljaju poslove: kućne njege, pružanja i edukacije iz prve pomoći, pripreme za odgovor na katastrofe, borbe protiv spolno prenosivih bolesti i bolesti ovisnosti, realizacije humanitarnih akcija i akcija solidarnosti, borbe protiv TBC-a, realizacije akcija dobrovoljnog darivanja krvi i još mnogo toga. 

   


  Bitno je napomenuti kako je CK naše opštine  organizator i učesnik brojnih takmičenja na opštinskom, kantonalnom, federalnom i državnom nivou, na kojima su naše mlade sugrađanke i sugrađani ostvarili više nego zapažene rezultate osvojivši brojna priznanja i pehare. 

   

   

   

  Ti vrijedni mladi ljudi su na skroman i dostojanstven način proslavili "svoj" dan, a kako je to izgledalo pogledajte u fotogaleriji. 


   

  Administrativni tim našeg  portala mladim CK  čestita Međunarodni dan volontera i  odaje im priznanje  za sve ono što su dosada uradili za naš grad i našu Opštinu, te im želi   još mnogo uspjeha u njihovom daljnjem radu.

  Svakako da njihov humani volonterski rad ne smije i neće ostati neprimjećen. 


   

  Autor: Admir HRNJIČIĆ 

  NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

  Get Adobe Flash player

  PIK.ba - Svijet Kupoprodaje