Stručna edukacija za omladinske lidere CK | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 842 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

CK Banovići
Stručna edukacija za omladinske lidere CK
CK Banovići
Banovići - TK
Crveni križ
*** Objavljeno prije 7 godinu 7 mjeseca

Naši volonteri, Munib Poljic i Sejid Alispahić učestvovali su na stručnoj edukaciji omladinskih lidera Crvenog križa.
Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine u cilju implementacije YES Stretegije i jačanja omladinske strukture i kapaciteta organizovao je u periodu 12.-14.12.2014. godine Prvu stručnu edukaciju za omladinske lidere Crvenog križa. Edukacija je održana u Domu za mlade Crvenog križa Kantona Sarajevo u Vogošći.

 

Edukaciju je prošlo 40 omladinskih lidera iz strukture Crvenog križa FBiH i Distrikta Brčko. Stručna radionica je organizirana sa namjenom osnaživanja volonterskih kapaciteta, te pružanja mogućnosti mladim volonterima Crvenog križa za ličnim usavršavanjem, kako bi aktivnije i značajnije doprinijeli razvoju Međunarodnog pokreta Crvenog križa.

 


Gost predavač na stručnoj radionici omladinskih lidera Crvenog križa, pored aktivnih mladih volontera Crvenog križa FBiH bio je Bas van Rossum, predsjedavajući Evropske omladinske mreže Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. Učesnike je pozdravio i generalni sekretar Crvenog križa FBiH, Namik Hodžić i izrazio podršku Crvenog križa FBiH jačanju strukture mladih i osnaživanju volonterskih kapaciteta, te razvijanju dobre saradnje putem razmjene iskustava volontera.

 

Svim učesnicima su po završetku stručne radionice dodijeljeni certifikati, a predsjedavajućem Evropske omladinske mreže i organizaciji koja je omogućila njegov

 

CK Banovići

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje