Humanitarna pomoć Kraljevine Saudijske Arabije | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 1237 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

CK Banovići
Humanitarna pomoć Kraljevine Saudijske Arabije
CK Banovići
Banovići - TK
Crveni križ
*** Objavljeno prije 8 godinu 8 mjeseca

U decembru 2014.godine i pocetkom januara 2015.godine. Crveni kriz opcine Banovici izvrsio je distribuciju humanitarne robe (koja se sastojala od set paketa u kojima se nalazi: paket hrane, brasno, paket higijene, paket kuhinjskih sredstava i posuđa i paket posteljine) donirane od strane Kraljevine Saudijske Arabije za 100 domacinstava sa podrucja Opcine Banovici, koji su pretrpjeli stetu uzrokovanu klizistima i poplavama. Vrijednost jednog kompleta seta iznosi oko 200 KM a ukupna vrijednost donirane pomoći na podrucju opcine Banovici iznosi oko 20 hiljada KM.


Ambasada Kraljevine Saudijske Arabije u BiH je donirala putem Crvenog krsta/kriza BiH pomoc za poplavljena podrucja u BiH u vrijednosti 1.milion eura a za nabavku 9533 kompleta setova.


Prema stepenu ugrozenosti građana i nastalih steta, Federaciji BiH je pripalo ukupno 5243 seta a Tuzlanskom kantonu je pripao 1531 set pomoci koji je dalje podijeljen Opcinama na osnovu procijenjenih steta tokom poplava i klizista.


Crveni kriz opcine Banovici se ovim putem zahvaljuje Ambasadi Kraljevine Saudijske Arabije u BiH na izuzetnoj donaciji i pomoci.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje