Muzika je ono što nas sve pokreće | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 889 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Predstavljamo Vam "Barok band"
Muzika je ono što nas sve pokreće
Predstavljamo Vam
Banovići - TK
Muzika
*** Objavljeno prije 8 godinu 2 sedmica

Relativno mlad pop / folk  sastav pod nazivom „BAROK BAND“ osnovan je 2013.g. na inicijativu banovićana Merseda Bošnjića, momka koji je čitav svoj život posvetio muzici. Ovaj  banovićko / lukavački bend   uz Merseda koji je zadužen za svirku na gitari čine i  Admir Salihović za bas gitarom, klavijaturista Emir Kasumović, bubnjar  Mensur Lukavačkić, te muškoj populaciji možda i najdraži član ovog benda -  ženski vokal Samra Dajdžić.

 


Iako relativno mlad band, dokaz njihovih odličnih svirki su nastupi u brojnim ugostiteljskim objektima širom našeg kantona i šire,  kao i u muzičkim emisijama na brojnim radio i tv stanicama. Međutim, značajno je  istaći kako  je „Barok bend“  pratio i mnoge poznate muzičke zvjezde na njihovim nastupima.

 

 

Prije nekoliko dana bend je izdao svoj  prvi singl pod nazivom „ Čuvaj me“. Pjesma je nedavno snimljena u sarajevskom studiju u saradnji sa Amilom Lojom koji potpisuje aranžman iste, dok je tekst za pjesmu djelo Merseda Bošnjića uz muzički angažman svih ostalih članova benda.

 


„ Nadamo se da će naša prva autorska pjesma pronaći put do srca onih ljudi koji nas slušaju i prate svih ovih godina, ali i svih onih koji još uvijek nisu upoznati s našim radom. Mi nastavljamo sa svojim svirkama i radu na izdavanju novih  autorskih pjesama koje će, nadam se, u bliskoj budućnosti biti i sastavni dio našeg prvog Cd-a.  Svi u bendu smo prije svega veliki prijatelji i kada god radimo zajedno ispunjeni smo pozitivnom energijom koju na nastupima želimo da prenesemo i raji koja nas sluša. Zahvaljujem se svima koji nas podržavaju  i prate na našim nastupima“, istakao je Mersed Bošnjić.

 


Administrativni tim našeg portala želi mnogo uspjeha „Barok band“- u  u njihovom daljnjem muzičkom djelovanju, a njihov prvi singl „Čuvaj me „ možete poslušati i na našem portalu.


 

 


Autor:  A. HRNJIČIĆ

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje