Radovi na izradi, sanaciji i rekonstrukciji Regionalne ceste R 469 | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 842 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Vijesti
Radovi na izradi, sanaciji i rekonstrukciji Regionalne ceste R 469
Vijesti
Banovići - TK
Vijesti
*** Objavljeno prije 4 godinu 3 sedmica

U drugoj polovini mjeseca jula ove godine u Banovićima su započeti vrlo intenzivno radovi na izradi, sanaciji i rekonstrukciji Regionalne ceste R 469 Ribnica –Banovići-Živinice-Međaš na dionici puta stanje km 1+950 do 3+600 ,odnosno u dužini 1650 metara. Radi se o dionici puta BS Energopetrol do Separacije.

 

 

Naime ova rekonstrukcija i sanacija regionalne ceste R 469 je dio redovnog plana rada i poslovanja JU Direkcija Regionalnih Cesta Tuzlanskog kantona  za 2018. godinu.

 

Općina Banovići  je već u 2017 godini aplicirala i kao opravdanim pokazala potrebu sanacije regionalne ceste R 469 od Banovića do Živinica što je na kraju i prihvaćeno od strane Direkcije Cesta TK.

 

 

Prema informaciji ljudi iz Direkcije cesta ugovorena vrijednost radova je 476500 KM bez PDV. Javnim natjecanjem izabran je renomirani izvođač radova firma Rial doo, Doboj Istok sa rokom izrade cijelog projekta od 90 dana.

 

Obuhvat radova je novi asfalt sa ivičnjacima, dopunjenom podlogom  i dobrom odvodnjom oborinskih voda.a u svemu prema projektnoj dokumentaciji koju je Direkcija cesta obezbijedila i dostavila izvođaču radova.

 

Pored ovih radova u drugoj fazi uradit će se i pješačka staza ili trotoar u dužini od 200 metara od naselja „Brioni „ do Separacije kako bi se djeci koja pohađaju osnovnu školu u naselju Oskova omogućio sigurniji pristup. Sredstva i izvođač radova za pješačku stazu će direkcija naknadno obezbijediti.

 

Izvor: Općina-Banovići

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje