Etno-avlija Mačkovac širi svoje sadržaje | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 1249 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

FOTO
Etno-avlija Mačkovac širi svoje sadržaje
FOTO
Banovići - TK
Vijesti
*** Objavljeno prije 4 godinu 11 mjeseca

Ovog ljeta poznati muzej na otvorenom Etno-avlija Mačkovac je ljubiteljima tradicije i naslijeđa ponudila nove sadržaje. Tradicionalni restoran je proširen sa novim prostorima u prelijepom ambijentu „Stare Bosne“. Postavljena je još jedna stara bosanska vodenica-potočara. Formirana je dobro opremljena suvenirnica.

 

Na samom ulazu u Etno-avliju postavljen je i novi izložbeni paviljon u kojem su predstavljeni brojni predmeti iz naše tradicije i prošlosti.

 

I uposlenici Zavoda za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa TK nedavno su ponovo obišli sadržaje etno-avlije i uvjerili se u kvalitetnu ponudu ovog jedinstvenog lokaliteta.

 

Još jednom preporučujemo svim građanima da posjete ovaj svojesvrsni muzej na otvorenom, koji je svakodnevno otvoren za sve ljubitelje prošlosti, tradicionalne hrane i ugodne atmosfere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: bastina.ba/banovici.net

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje