Volkswagen steže kaiš | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 1227 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Auto
Volkswagen steže kaiš
Auto
"Nemačka kompanija želi da smanji broj komponenti koje ugrađuje u različite modele automobila i na taj način dodatno snizi troškove proizvodnje, najavio je finansijski direktor, Hans Dieter Poetsch."
Tech
Auto-Moto
*** Objavljeno prije 9 godinu 4 mjeseca

Uštede u procesu proizvodnje veoma su važne za uspješno poslovanje automobilskih kompanija. Veliki proizvođači automobila pokušavaju da dodatno snize troškove tako što iste djelove ugrađuju u dva ili više modela. Hans Dieter Poetsch smatra da u Volkswagenu postoji potencijal za dalje smanjenje broja pojedinačnih djelova i komponenti. Takođe, kao konkretan primjer štednje, kompanija planira da za 30% smanji izbor motora i mjenjača koji će biti u ponudi naredne generacije modela Polo. Volkswagen je još ranije zacrtao da će do 2017. povećati zaradu na 5 milijardi eura. Sa druge strane, cilj je da se operativni profit ove automobilske marke poveća sa 2,3%, koliko je iznosio u 2014, na 6% u 2018. godini. Da bi se to postiglo, neophodne su nove uštede u proizvodnji.

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje