Šest poteza u vezama koji vam neće donijeti ništa dobro | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 841 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Velike greške
Šest poteza u vezama koji vam neće donijeti ništa dobro
Velike greške
"Možda ih smatrate nebitnim stvarima, ali one vam mogu nanijeti veliku štetu u vezi i braku. Provjerite na koje greške upozoravaju stručnjaci!"
X-Magazin
Lifestyle
*** Objavljeno prije 8 godinu 5 mjeseca

Raspravljate oko svakog detalja


Hoćemo li za večeru pizzu ili piletinu? Hoćemo gledati Pravog detektiva ili Domovinu? Pregovaranje u vezama je bitno, ali ako budete raspravljali o svakoj pojedinosti nećete ostaviti puno mjesta za važne razgovore.

Djeca su uvijek na prvom mjestu


Svako malo neka javna osoba naiđe na javnu osudu kada se usudi reći da joj je supružnik ispred djece, ali to je najčešće zato jer ljudi ne shvaćaju što to zapravo znači. To ne znači da su djeca u vašem domu građani drugog reda. Radi se o tome da shvatite kako je veza koju imate sa suprugom odvojena i drugačija od one koju imate s djecom. Važno je vašu vezu izdignuti iznad svakodnevnih roditeljskih odluka i obveza te se posvetiti jedno drugom.

Ne sanjarite dovoljno


Prije braka i djece, vjerojatno je postojao popis stvari koje ste htjeli učiniti i postići. No kada sve te obveze dođu, lako je zaboraviti i odreći se svega toga. Ako ustrajete u stvarima oko kojih ste strastveni, onome što vas čini onim što jeste, više ćete se povezati s partnerom. Možda ne možete otići na put oko svijeta, ali možete zajedno sanjariti o tome.

Sve preuzimate na sebe


Puno žena ističe probleme, ali ne dozvoljava partnerima da sudjeluju u rješenjima. Umjesto da samo ukazujete na negativnosti, postavite problem kao slagalicu u kojoj trebate njegovu pomoć. Tako će se osjećati korisnim, a i bit će puno zabavnije nego da samo "zvocate".

Ignorirate teško razdoblje


"Puštanje na miru" može biti opasnije za brak nego priznati da nešto nije u redu. Ako je zbog posla stalno odsutan, a vi ga ne želite opterećivati da mu ne biste "nabili" još više pritiska, to će dovesti do toga da ćete se potpuno povući u sebe, a njega zbuniti. Recite mu što osjećate i usredotočite se na provedivo rješenje. Primjerice, dogovorite čuvanje djece za vikend i posvetite se jedno drugome. Ako ni to ne pomaže, potražite pomoć stručnjaka. Parovi se njima obično jave prekasno, kada je veza u ozbiljnoj krizi.

Koristite riječi uvijek i nikad


Možda se čine nevinima, ali te su riječi u vezi jako opasne, upozoravaju stručnjaci. Što ih više budete koristili, partner će više biti lik ili ideal nego osoba od krvi i mesa koja se ne ponaša uvijek onako kako očekujete. Možete ih koristiti u neutralnom kontekstu, ali pripazite na komentare poput: "Ti nikada ne slušaš", jer to itekako može utjecati na ishod svađe.

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje