Pet ženskih rečenica koje mogu uništiti vezu | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 1252 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Zanimljivosti
Pet ženskih rečenica koje mogu uništiti vezu
Zanimljivosti
"Neki komentari izgovoreni u afektu brzo će biti zaboravljeni, no neki mogu nanijeti štetu koju ni izvinjenje ne može popraviti."
X-Magazin
Zanimljivosti
*** Objavljeno prije 9 godinu 2 mjeseca

U žaru svađe kažemo puno toga što ne mislimo, ali i ono što u nama ključa već neko vrijeme. Neki komentari izgovoreni u afektu brzo će biti zaboravljeni, no neki mogu nanijeti štetu koju ni izvinjenje ne može popraviti.

 

1. Ne vjerujem ti

Ove riječi uglavnom izgovaraju žene koje su sumnjičave, a mogu jako zaboljeti, naročito muškarca koji je potpuno iskren. Mnoge žene znaju kako je to biti paranoičan i razbijati glavu zbog sumnji za koje se na kraju ispostavi da su bile samo proizvod mašte. Otjerati zbog toga dobrog muškarca od sebe potpuno je besmisleno.

 

 

2. Svi su muškarci isti

Da razjasnimo jednom zauvijek: Nisu svi muškarci isti. Samo zato jer vam je neko slomio srce, ne znači da negdje ne postoji muškarac koji vam to nikada ne bi napravio. Ako kažete to svom partneru usred svađe, mogao bi prestati da vas poštuje i mogli biste ostati sami zbog rečenice u koju vjerovatno ni sami ne vjerujete, već je izrečena u trenutku frustracije.

 

3. Nisi dobar u krevetu

Bila to istina ili ne, reći mu tako delikatnu stvar na tako grub način može nepovratno pogoršati vaš odnos. Muškarac kojem slomite ego teško će se oporaviti. Ako niste zadovoljni pokušajte to riješiti razgovorom i dogovorom.

 

 

4. Moj bivši ne bi to nikada napravio!

Upoređivanje sadašnjeg dečka s bivšim vodi ravno prekidu. Prije nego što izreknete ovu zločestu primjedbu, jsetite se da ste s bivšim prekinuli zbog dobrog razloga, pa ne može biti toliko savršen kakvim ga pokušavate prikazati. Prihvatite svog novog dečka onakvim kakav jeste, a ne kakav bi mogao biti.

 

5. Tvoja majka se u sve mora miješati

Nije samo mit da se majke vole miješati u život svoga sina i njegove izabranice. U nekim slučajevima to se, na sreću, s vremenom promijeni, ali neke žene nisu toliko srećne. Mnogi muškarci jako su vezani uz svoju majku pa ako mu kažete da je njegova mama davež, postoji opasnost da mu se te riječi urežu u sjećanje i nikada vam ih ne oprosti. S toga, budite suptilne i oprezne s riječima.

 

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje