Četiri tipa muškaraca, a samo je jedan kao stvoren za vas | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 862 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Hemija je u igri
Četiri tipa muškaraca, a samo je jedan kao stvoren za vas
Hemija je u igri
"Koji tip muškarca je kao stvoren za vas? Pregovarač je intuitivan i strpljiv, šef je rođeni analitičar, graditelj je smiren i društven, a istraživač je vedri kreativac."
X-Magazin
Lifestyle
*** Objavljeno prije 8 godinu 5 mjeseca

Antropologinja Helen Fisher tvrdi da se pouzdano može predvidjeti hoće li veza biti sretna ili će se raspasti. Kaže kako se formula za pravu ljubav temelji na mješavini kemikalija u mozgu.

Baš kao što za ukusan koktel treba pomiješati sastojke koji se savršeno slažu, tako se i recept za sretnu vezu temelji na kemiji, odnosno kemikalijama u mozgu koje definiraju karakter i ponašanje.

Ovisno o tome dominira li utjecaj serotonina, estrogena, testosterona ili dopamina, postoje četiri tipa ličnosti: istraživač, graditelj, pregovarač i šef, otkriva antropologinja. Svaki od ta četiri tipa ljubavnika pod utjecajem je određenih moždanih kemikalija, stoga ima svojstvene osobine.

Pregovarač


Njime "vlada" estrogen. Iako je poznat kao ženski hormon, imaju ga i muškarci, a mnogi pripadaju upravo tom tipu. Pregovarač je maštovit, kreativan, intuitivan, suosjećajan, strpljiv, ljubazan i sposoban izraziti osjećaje. Odlikuju ga dobre verbalne i socijalne vještine, pa uspješno pronalazi prave riječi. Uvjerljiv je i pravi diplomat. Zamjerka mu je što ponekad previše teoretizira. Instinktivno zna šta drugi misle i osjećaju. Vješto čita izraze lica, govor tijela i ton glasa. Sklon je samoanalizi, a ni u vezi nije površan. Govorite mu o sebi i potičite njegovu maštu. Oborit ćete ga s nogu.

Šef


Oni su pod utjecajem testosterona. Dobri su analitičari, direktni su, realni i odlučni kada se suoče s problemima. Brzo donose odluke i hrabro iznose svoje ideje spremno prihvaćajući posljedice. Njihov interes neće zaokupirati puno toga, ali zato ono što ih zanima temeljito istražuju. Ambiciozni su i žele biti najbolji što im često i polazi za rukom. No, emocionalno su ograničeni i suzdržani, pa se mogu činiti ravnodušnima i hladnima, osobito ako su zaokupljeni poslom. Mogu biti vrlo zaštitnički nastrojeni prema svima koje vole. Zanimaju ih žene koje imaju iste ili barem slične interese. Definitivno će pasti na vas ako ste samopouzdani i govorite o važnim temama.

Graditelj


Ovaj tip muškaraca je pod utjecajem serotonina. Smireni su, ljubazni, društveni i vješti u izgradnji odnosa. Konvencionalni su, drže do tradicije i poštuju društvene norme. Moralni su, časni i odani, pa su zato popularni među prijateljima i kolegama. Zaštitnici su obitelji i svih osoba do kojih im je stalo. Oprezni su, ali ne i plašljivi. Ovisnici su o pravilima i rasporedu zbog čega im nedostaje spontanosti. Ukoliko ste organiziran, miran i uredan tip žene koji se pridržavaju planova, defitivno ćete ga privući. Traži partnericu "na duge staze".

Istraživač


Oni su pod uticajem dopamina, pa ih odlikuje avanturistički duh, znatiželja i potraga za novim iskustvima. Kreativni su, energični, neumorni, spontani, često nepredvidljivi i uvijek zabavni. Neovisni su, ne vole rutinu, a pokazuju zanimanje za apsolutno sve. Želite li biti s ovim tipom muškarca, budite fleksibilni, zanimljivi i spremni na nepredvidljivu vezu.

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje